Freelancereiden viisi suosituinta työkalua verkossa

Pitkän aikaa freelancereista ajateltiin lähinnä, että he ovat tietynlaisia väliinputoajia, jotka joko myöhemmin siirtyvät jonkin työnantajan siiven alle tai sitten lähtevät yrittäjiksi täysipäiväisesti. Raja kuitenkin yrittäjän ja freelancerin välillä on alkanut hämärtymään. Työ on oikeaa työtä, josta maksetaan palkkaa ja jota varten tarvitaan monipuolisia välineitä. Usein välineet ovat verkossa, sillä niin ovat työtkin.

Tässä artikkelissa esitellään viisi olennaista työkalua, joita jokaisen freelancerin on hyvä tarkastella ja sisällyttää omaan käyttöönsä. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää laskupalvelun valintaan, sillä jokainen haluaa välttää mahdolliset piilokulut ja saada laadukasta palvelua – onhan laskutuspalvelun valinnassa kyse rahasta.

Useampi freelancer tekee tuottoa käännöstöillä

Monille freelancereille työ pitää sisällään paljon kirjoittamista ja käännöstöitä. Monet kääntämisen ammattilaiset ovat suuntautuneet freelanceriksi, sillä työtehtäviä löytyy tarpeeksi yhdeltä tilaajalta vain harvoin ja työmuodon joustavuus kiehtoo. Kääntäjän työtä tekevän henkilön on kuitenkin haastava tehdä työtä tuloksellisesti ilman hyvää kääntämiseen tarkoitettua työkalua. Kääntäjille suunnattu palvelu ja Wordfast-kurssit antavat helpotusta tilanteeseen, jossa perinteiset verkossa tarjottavat kirjoitustyökalut ja ohjelmistopakettien kirjoitusohjelmat eivät enää riitä käännöstöiden tekemiseen. Systemaattisen käännöstyön tekeminen lähtee paitsi substanssiosaamisesta, myös hyvistä ja laadukkaista työhön sopivista sovelluksista.

Laskutuspalvelut kevytyrittäjien työn mahdollistajana

Kevytyrittäjänä ehkä yksi tärkeimmistä valinnoista on laskutuspalvelun valinta. Harvan kannattaa enää lähteä tekemään näitä asioita manuaalisesti, sillä verkossa on tarjolla lukuisia laskutuspalveluita, jotka hoitavat liudan juoksevia asioita sinun puolesta samalla kun keskityt olennaiseen.

Nämä juoksevat asiat ovat muun muassa laskujen muotoilu, verot ja laskujen maksujen seuranta. Parhaat laskutuspalvelut vaativat käyttäjää syöttämään vain muutamia olennaisia tietoja, joiden perusteella lasku muotoutuu muutamassa minuutissa. Palvelusta pääsee seuraamaan mahdollisia myöhästyneitä laskujen maksuja, ja ongelmatilanteissa asiakaspalvelijat ovat valmiita auttamaan. Tällainen laskutuspalvelu on FREE. Säästä aikaasi, ja valitset FREE kevytyrittäjyys! Ajan säästämisen lisäksi palvelua käytettäessä säästyy rahaa, sillä palvelun kulut ovat kilpailijoihin nähden melko mukavaa kuultavaa. Mikäli etsit laskutuspalvelua, tutustu FREE kevytyrittäjyyteen itse ja ylläty.

MS Office ei ole vielä menettänyt hohtoaan täysin

Tänä vuosikymmenenä lähes jokainen tietotyötä tekevä tai opiskelija on todennäköisesti omaksunut pilvipalvelut ja niiden mahdollisesti tarjoamat työkalut omaan päivittäiseen käyttöönsä. Näissä palveluissa on omat hyötynsä, joista olennaisimpana lienee lukemattomat mahdollisuudet tehdä työtä pareittain, tiimeissä tai isommissa ryhmissä samaan tiedostoon. MS Officen taitaminen on kuitenkin edelleen relevanttia, vaikka sitä ei enää välttämättä kannata ansioluetteloon kirjoittaa. Harva nimittäin loppupeleissä aidosti osaa hyödyntää kattavasti kaikkia paketin yleisimpiä ohjelmia. Muun muassa hyvää Excel-osaamista haetaan monilta edelleen. Mikäli osaat tarjota freelancerina työskennellessä erinomaista Excelin taituruutta, voi sinulla hyvinkin olla töitä tarjolla.

Verkosta löytyvät lukuisat työn organisoinnin sovellukset

Työn järjestelmällinen organisointi on olennaista kenelle tahansa työtä tekevälle. Tämä pitää erityisen hyvin paikkaansa kevytyrittäjien kohdalla, joiden työ perustuu pitkälti ennalta sovittuihin deadlineihin työaikojen sijaan. Tästä on toki poikkeuksia, mutta pääasiassa freelancerit tekevät työtä silloin, kun se heille sopii. Yksi tapa tehostaa työntekoa on ottaa käyttöön digitaalinen sovellus, joka on tehty projekteja tai työnteon ja työtehtävien jäsentelyä varten. Paperiset kalenterit eivät vastaa nopeasti muuttuviin työelämän tarpeisiin samalla tavalla, eikä niitä voi jakaa muille projektissa mukana oleville henkilöille. Digitaaliseen kalenteriin voi tehdä merkintöjä ja muokkauksia missä ja milloin vain.

Viesti asiakkaille sovellusten kautta

Lopuksi tärppinä on viestintään liittyvä seikka kaikille freelancereille – käytä niitä viestinnän sovelluksia, jotka asiakkaat tuntevat luontevaksi ja joista heidät tavoittaa.